Ovako to rade Austrijanci: Redovito kontroliraju stabla u slučaju nevremena

Izvor: green.hr

Redoviti su pregledi i njega stabala važni kako bi stručnjaci na vrijeme mogli prepoznati potencijalno opasna stabla i poduzeti potrebne mjere, čime se smanjuje opasnost za prolaznike te povećava sigurnost u prometu.

S obzirom na to da vremenske nepogode mogu oštetiti stabla, a lomovi grana i rušenje stabala mogu ugroziti stanovnike, u austrijskoj se prijestolnici redovito pregledava stanje stabala. Bečki Magistratski odjel za održavanje gradskih vrtova (MA 42) veliku pozornost posvećuje „zelenim plućima” grada.

Osim što sadi nova stabla, poduzeće se redovito brine za više od 500.000 stabala u javnim parkovima, na zelenim površinama i ulicama kako bi drveće ostalo zdravo i vitalno. Redovite su kontrole također važne kako bi stručnjaci na vrijeme mogli prepoznati potencijalno opasna stabla i poduzeti mjere njege i sanacije, čime se povećava i sigurnost građana.

Uvijek na oprezu

“Zbog sve većeg broja oluja strogi sustav kontrole stabala Magistratskog odjela za održavanje gradskih vrtova u današnje je vrijeme važniji nego ikad”, ističe član bečkog gradskog poglavarstva za zaštitu okoliša Jürgen Czernohorszky.

Cijeli članak:

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev
Idealan prostor za školu ili dom umirovljenika.

Idealan prostor za školu ili dom umirovljenika.

Zamislite dom umirovljenika na samom izvoru rijeke Omble

Next
Poziv na šetnju po Lokrumu

Poziv na šetnju po Lokrumu

Dragi sugrađani i sugrađanke u najboljim godinama, nakon ljetne pauze, pozivamo