Županu su važniji božićni domjenci od nasilja nad ženama.

Javna je tajna da sigurna kuća ne funkcionira, a broj kaznenih djela zbog nasilja nad ženama se povećava

Vijećnica Nove ljevice u Županijskoj skupštini Igra Šain Kovačević, koja već duže vrijeme upozorava na loše stanje u zdravstvu na razini Županije tražila je sredstva za mjere poticanja i zapošljavanja zdravstvenih radnika kao i za poticanje mladih da se javljaju na specijalizacije.

Amandmanom je tražila zaista simbolična sredstva za nasilje nad ženama, da se ono kroz Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvo i civilno društvo uvrsti među pet prioritetnih područja, no župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić njezine je amandmane na prosinačkoj sjednici Županijske skupštine odbio.

I ove godine smo tražili vrlo skromna sredstva za borbu protiv nasilja nad ženama. Naime, naša Županija kroz svoj Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvo i branitelje prepoznaje pet prioritetnih područja za koja su izdvajali 250 tisuća kuna. Tražila sam od župana da se kroz taj Odjel nadoda i nasilje nad ženama kao prioritetno područje. Za to sam tražila skromnih 50 tisuća kuna koje bi se ponudile udrugama koje provode programe, da bi mogle ponuditi psihološku i drugu vrstu pomoći ženama žrtvama obiteljskog nasilja. – kazala je Šain Kovačević i naglasila kako župan Dobroslavić ne prepoznaje koliko je nasilje nad ženama prioritetan problem.

Javna je tajna da sigurna kuća ne funkcionira, a broj kaznenih djela zbog nasilja nad ženama se povećava

Šain Kovačević

Naš župan nasilje nad ženama ne propoznaje kao prioritetno područje koje bi spadalo pod Odjel za socijalnu skrb, zdravstvo i branitelje. I pretprošle godine nam je odbio amandman. Kad smo također tražili da se sredstava za reprezentaciju umanje za 50 tisuća kuna, dobili smo obrazloženje kako Županiji ipak trebaju božićni domjenci.

Ove godine tvrdi da je problem nasilja nad ženama riješen kroz sustav, a svi znamo da to nije točno jer javna je tajna da sigurna kuća ne funkcionira. Istina, provode se određene aktivnosti, međutim, i da sve savršeno funkcionira, civilno društvo može puno doprinijeti s vrlo malim sredstvima. – rekla je Šain Kovačević i dodala:

Moram biti iskrena i reći da nitko ne bi bio sretniji od mene da ta sigurna kuća funkcionira, ali činjenica je da ona ne funkcionira.

Više pročitajte ovdje
Izvor: juzni.hr

Piše: Nikolina Metković

Total
0
Shares
Prev
Gradonačelnik mora zauzeti stav o trasi brze ceste kroz Rijeku dubrovačku

Gradonačelnik mora zauzeti stav o trasi brze ceste kroz Rijeku dubrovačku

Izgradnja mosta preko izvorišta Omble može se spriječiti

Next
Hoće li na Taboru biti obnovljen spomenik poginulim Pelješčanima?

Hoće li na Taboru biti obnovljen spomenik poginulim Pelješčanima?

Općina Orebić je prihvatila amandman Zaokreta da se osiguraju sredstva za